Algemene Voorwaarden

 

Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle vormen van fotografie door Nikita de Meij, handelend onder de naam: Nikita Fotografie.

Bij het boeken van een fotoshoot gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Nikita Fotografie. Toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen

 

Gegevens fotograaf

Website: www.nikitafotografie.nl 

Telefoon : +31 (0)6 46904386

Kvk : 63272245

BTW :  NL198754450B02

 

Fotosessies:

Om een besproken datum definitief vast te leggen dien je het reservering formulier volledig ingevuld retour te mailen, je ontvangt hiervan een bevestiging en de datum zal gereserveerd worden.

Het kan voorkomen dat een fotosessie verzet moet worden door omstandigheden (denk aan ziekte ed), de fotosessie kan eenmalig kosteloos verzet worden naar een andere over een te komen datum. Bij nogmaals verzetten van de afspraak worden er kosten in rekening gebracht nl 25% van de sessie kosten. Mocht in overleg de foto sessie door weersomstandigheden niet doorgaan (regen) dan wordt er natuurlijk gelijk een nieuwe afspraak gepland.

 

Offertes huwelijksfotografie

Offertes zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. In de offerte staan het aantal uren omschreven . Bij de opdracht zijn de foto’s op hoge resolutie zonder watermerk inbegrepen.

De prijzen genoemd in offertes zijn 48 uur geldig. Alle genoemde prijzen in offertes zijn inclusief wettelijke belastingen (BTW) binnen Nederland.

Er kan een los dag-uur a 100,- euro worden bijgeboekt (*na 21 uur geldt een avondtarief van 150,- euro per uur).

Nadat is aangegeven dat men definitief van de offerte gebruik wil maken en de offerte vervolgens getekend en binnen 48 uur geretourneerd is, wordt de offerte een overeenkomst en wordt de betreffende datum en het afgesproken aantal uren definitief in de agenda gezet. Met het tekenen van de overeenkomst gaat de opdrachtgever akkoord met het vooraf betalen van het bedrag genoemd in de offerte en met het reserveren van de vermelde datum. De datum voor huwelijksfotografie wordt dus enkel gereserveerd na het getekend terug sturen van de offerte en het betalen van de reserveringskosten (€99,-).

 

Wijzigingen in de offerte

Het aantal uren kan binnen een maand na tekenen worden uitgebreid en voor de prijzen die in de offerte vermeld staan, tenzij anders is overeengekomen.


Locaties

Voor bruidsfotografie, portretfotografie of familiefotografie op locatie geldt dat men zelf verantwoordelijk is voor het kiezen van de definitieve locatie voor de fotoshoot. Nikita denkt uiteraard graag mee en kan vanuit haar expertise hier in adviseren. Let er op om een alternatief te zoeken bij slecht weer. Indien je in dit geval buiten geen foto’s wenst te maken.

  • Indien een bepaalde locatie gewenst is tbv de fotoreportage, is het bruidspaar verantwoordelijk voor alle locatievergoedingen zoals toegangskosten, parkeren etc. Het bruidspaar is tevens verantwoordelijk voor het regelen van de locatie en het verkrijgen van de toegang.

 

Levering fotomateriaal

 

Voor bruidsfotografie

De bewerkte foto’s worden in hoge resolutie in jpg, binnen 4-8 weken na de trouwdatum geleverd, zodat men een keuze kan maken uit de foto’s voor het eventueel te ontvangen trouwalbum.

De beeldselectie van de bruiloftsreportage wordt door Nikita Fotografie gedaan, er is geen inzage in de bestanden mogelijk en de nabewerking wordt door Nikita bepaald conform de voorbeelden en stijl van de portfolio op de website. Hierin heeft het bruidspaar geen inspraak. Alle raw-files worden ge-edit op een gekalibreerd scherm voor maximale kwaliteit in het album, waarbij de juiste witbalans wordt bepaald van de omgeving. De geleverde beelden zijn heel precies bewerkt, juist van kleurechtheid en zijn leidend voor drukwerk in het definitieve album.

Voor zes uur zijn dit ongeveer minimaal 200-250 foto’s. Voor elf uur 400-450 foto’s. Per aanvullend uur komen daar nog zo’n 25-350 foto’s bij.

Alle foto’s worden bewerkt, zoals dat nodig is bij de ruwe ‘RAW’ bestanden op de voor Nikita Fotografie typerende wijze van bewerken en omgezet naar jpg.

Ruwe bestanden worden niet geleverd, aangezien het eindresultaat na editen het eindproduct is voor het album. Uiteraard worden deze op de hoogste mogelijke resolutie geleverd in jpg.

Indien er wordt samengewerkt met een niet bekende videograaf kan het zijn dat dit het aantal foto’s beïnvloed die gedurende de dag spontaan kunnen worden gemaakt. Nikita Fotografie is hier niet voor verantwoordelijk.

Het eerder minimaal genoemde aantal wordt daarbij alsnog geleverd.

 

Voor fotografie portret / newborn / familiefotografie

De bewerkte foto’s worden in hoge resolutie, binnen twee tot drie weken na de shootdatum geleverd, tenzij anders is overeengekomen.

 

Bewaren bestanden

De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back up van de aangeleverde bestanden. Bestanden worden sowieso minstens een drietal maanden bewaard vanaf het moment van versturen van de definitieve foto’s. Het is aan te raden om zelf een aantal kopieën te maken als back up!

Niet gebruikt materiaal is in een later stadium niet opvraagbaar of opeisbaar.

 

Trouwalbum

De foto’s voor het trouwalbum dienen binnen 6 maanden na het verstrekken van de foto’s te zijn aangeleverd bij Nikita Fotografie, zodat het album kan worden opgemaakt. Na deze 6 maanden kunnen prijsverschillen bij de drukker in rekening worden gebracht.

Ook kan de levertermijn van het album na deze periode vertraging oplopen door werkzaamheden. Alleen werk van Nikita Fotografie mag in het album worden opgenomen om de kwaliteit van het album te waarborgen, mits anders overeengekomen.

De favoriete foto’s voor het trouwalbum kunnen eenvoudigweg per ‘wetransfer.com’ verstuurd worden.

Het bruidspaar ontvangt binnen 1 tot 2 weken na het aanleveren van de gewenste foto’s voor het album de eerste layout van het trouwalbum. Men heeft vervolgens 2 weken de tijd om feedback te geven op het fotoalbum. De fotograaf houdt uiteraard  rekening met eventuele vakanties van het bruidspaar.

Het album wordt door de fotograaf zelf opgemaakt. Men ontvangt een pdf ter goedkeuring en men kan kosteloos tot 3 correctieronden doorgeven of er foto’s vervangen, verwijderd of verplaatst moeten worden. Verplaatsen is alleen mogelijk als niet de complete layout veranderd dient te worden. Voor wijzigingen geldt een maximum aanpassingsduur van 1 uur. Meer of andere wijzigingen vinden in overleg plaats. Voor deze extra tijd kan de fotograaf € 75,00 per uur factureren. Na goedkeuring van de albumopmaak zal het album worden besteld. Levertijd bedraagt vanaf dat moment 3-6 weken.

Indien men niet binnen 4 weken reageert met feedback op het fotoalbum en het half jaar na opname is verstreken, zal het album niet meer in productie worden genomen.

Prijzen in de offerte genoemd  voor de albums zijn maximaal een half jaar geldig, omdat de tarieven bij de drukker kunnen wijzigen, of omdat er nieuwere albums kunnen worden aangeboden.

Het album kan aangetekend per post worden verstuurd indien gewenst of worden opgehaald (dit laatste geniet de voorkeur uit veiligheidsoverwegingen). Het album wordt na ontvangst van de drukker bij Nikita Fotografie goed nagekeken of alles naar wens is en daarna pas opgestuurd als alles juist blijkt te zijn gedrukt. Bij schade na verzenden vanuit Nikita Fotografie naar het bruidspaar veroorzaakt door de transporteur is Nikita Fotografie niet aansprakelijk. Mocht er schade zijn en blijkt dat dit door het transport gekomen is zijn dan kan de verzender eventueel aansprakelijk gesteld worden en kan worden geprobeerd het bedrag van het verstuurde album terug te vorderen bij de transporteur (PostNL). Prijzen in de offerte genoemd  voor de albums zijn maximaal een half jaar geldig, omdat de tarieven bij de drukker kunnen wijzigen, of omdat er nieuwere albums kunnen worden aangeboden.

 

Onmacht

In alle gevallen van schade door afwezigheid van de fotograaf door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte), is de aansprakelijkheid van de fotograaf beperkt tot het terugbetalen van door de klant reeds aan fotograaf voldane bedragen of door het aanbieden van een van de vervangende fotografen.

Indien men kiest voor een terugbetaling zal deze binnen 10 werkdagen na de bruiloft geschieden. Fotograaf zal indien gewenst door bruidspaar proberen binnen zijn/haar netwerk een vervangende fotograaf te regelen voor de huwelijksdag, echter kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Alle verdere afhandelingen, zoals het ontwikkelen van de foto’s en maken van het album zullen worden afgehandeld door de geboekte fotograaf.

Bij diefstal of plotseling (onverwachts) technisch falen van apparatuur gedurende de uitvoering van de opdracht, waaronder, maar niet beperkt tot, het verliezen of falen van computers, camera(s), geheugenkaarten of een ongeval zal de opdracht, voor zover mogelijk is, naar beste kunnen worden uitgevoerd en/of bewerkt. Bruidspaar kan fotograaf voor dergelijke onvoorzienbare omstandigheden niet in gebreke stellen, noch vragen of eisen om vergoeding of schadeloosstelling.

 

Betalingen:

De sessie kosten en reiskosten dienen voldaan te zijn op het moment dat de fotosessie plaats vind. Op het reservering formulier kunt u aangeven hoe u dit wenst te voldoen, door middel van bankoverschrijving uiterlijk 1 week voor de afgesproken fotosessie of voor aanvang van de sessie door middel van contante betaling (afgepast).

 

Digitale bestanden:

De digitale bestanden worden digitaal aangeleverd via een download link zodat de bestanden rechtstreeks op uw computer gedownload worden, geleverde bestanden worden niet retour genomen of kunnen niet worden geruild ivm de aard van het product.

 

Fotoproducten:

Foto producten (afdrukken, canvassen, albums enz) worden pas besteld bij de leverancier na ontvangst van de volledige betaling. Fotoafdrukken of fotoproducten kunnen niet geruild worden.

 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig en niet inwisselbaar voor contact geld. Tussentijdse prijsstijgingen zijn onder voorbehoud van Nikita Fotografie. Bonnen zullen uitgegeven worden met een waarde vermelding d.w.z. het bedrag wat in mindering gebracht kan worden op de prijzen welke geldig zijn ten tijden van het boeken van de fotosessie.

 

Auteursrecht (copyright) van de foto’s:

Het auteurs recht van de foto’s is te allen tijden van Nikita Fotografie.

De klant geeft Nikita fotografie toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor promotie doeleinden op internet (zoals blog, portfolio, sociaal media en andere websites) en in drukwerk (zoals visitekaartjes en flyers).

De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie.

De digitale bestanden geven de klant het recht voor eigen gebruik, afdrukken ed. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media.

Het is niet toegestaan dat de klant digitale bestanden opstuurt naar fotowedstrijden, zonder de uitdrukkelijke toestemming en naamsvermelding van de fotografe.

Voor internet gebruik dient de klant de bestanden te gebruiken voorzien van watermerk, deze bestanden zijn verkleint speciaal voor internet waardoor de kans op misbruik door derden verkleint wordt.

Het is niet toegestaan om digitale bestanden (zowel versie voor web gebruik als high resolutie) op internet te plaatsen in een andere bewerking (uitsnede, collages, kleuren, contrast ect) dan dat deze zijn aangeleverd door de fotografe.


Privacy Persoonsgegevens:

Nikita Fotografie zal geen enkel geval persoonlijk gegevens (zoals achternaam, adres, email, adres ect) openbaar maken of doorgegeven aan derden.

Tevens zal er door Nikita Fotografie (uitzondering kopje auteursrecht) nooit een high resolutie bestand van de gemaakte foto’s geleverd worden aan derden.

Dit om de veiligheid te waarborgen en mogelijk misbruik van de foto’s door derden te voorkomen.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Nikita Fotografie

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now